ONDERZOEK:

Als u voor de eerste keer bij Podotherapie Helmond Mirna van Vught komt, wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak van uw klacht.
Hierbij komen de volgende aspecten uitvoerig aan de orde:

Anamnese:

Een voorafgaand vraaggesprek met daarin persoonlijke gegevens, uitgebreide algemene informatie over de klacht en korte informatie d.m.v. gerichte vragen.

Inspectie:

Het visueel waarnemen van afwijkingen aan de huid en vorm van het lichaam volgens bepaalde richtlijnen.

Meting van de stand van het bekken:

Het vaststellen of er een scheefstand aanwezig is.

Palpatie:

Het uitlokken van pijnklachten en kijken naar mogelijke afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken.

Functieonderzoek:

Hierbij worden o.a. de beweeglijkheid en de stabiliteit van de gewrichten in de voeten en enkels onderzocht. Indien nodig wordt ook een functieonderzoek van de knieën, heupen en/of rug uitgevoerd. In sommige gevallen is het nodig om spiertesten uit te voeren en te kijken op welke plaatsen bij welke druk of houding pijn ontstaat, om zo de klachten te kunnen lokaliseren. Ook geeft het functieonderzoek informatie over het kunnen toepassen van eventuele correcties.

Ganganalyse:

Hierbij wordt gekeken naar de afwikkeling en de beweging van de voet en naar de beweging van de knieën, heupen en het romp.

Podoscopie:

Een podoscoop bestaat uit een glasplaat waaronder een spiegel is gemonteerd om de onderzijde van de voet te reflecteren. Het geheel wordt verlicht door middel van een lamp. De lamp zorgt ervoor dat de drukverdeling van de onderzijde van de voet zichtbaar is.

3D scan:

Met een 3D scan wordt er een digitale voetafdruk gemaakt van uw voeten. Hierbij wordt de lengte, breedte en hoogte van de voet exact opgemeten en kan er een podotherapeutische zool gemaakt worden.

Dit wordt uitgevoerd met behulp van moderne 3D apparatuur. Podotherapie Mirna van Vught maakt gebruik van de modernste technieken, wat zeker merkbaar is aan het comfort van bijvoorbeeld zolen of andere aanpassingen.
Podotherapie Mirna van Vught werkt met het nieuwste CAD/CAM systeem van Voxelcare. Ook beschikt Podotherapie Mirna van Vught over een eigen freesmachine. Dit betekent dat podotherapie Mirna van Vught uw zolen volledig zelf maakt. Uw zolen worden van het begin tot eind in eigen huis gemaakt. Hierdoor kunnen we de productie nog beter optimaliseren en kunnen wij u snel van dienst zijn met het leveren van uw zolen.

Schoeninspectie:

De schoen kan allerlei nuttige informatie verschaffen door het slijtpatroon van de zolen en de toestand van het bovenwerk te bekijken. Neem daarom bij een bezoek aan de podotherapeut schoenen mee waarop al veel is gelopen.

Differentiaal diagnose:

Na het onderzoek wordt een (differentiaal) diagnose en een therapieplan voorgesteld. De therapiedoelen worden besproken met de patiënt. Na goedkeuring van de patiënt wordt de therapie toegepast.