Taping:

Tapen of taping is een methode die het mogelijk maakt anatomische stresspunten te ontlasten, gewrichten te stabiliseren en/of te ondersteunen en spieren, pezen en ligamenten en andere weke delen / structuren te ontlasten.

Tape gaat hierbij dienen als kunstmatige spier, pees, fascie of ligament. Bij al deze mogelijkheden is het zeer belangrijk dat het bewegingsgevoel zo min mogelijk (indien mogelijk, niet) gestoord wordt. Bij gewrichten proberen wij te allen tijde te voorkomen dat de gewrichtsfunctie zwaar gestoord wordt. Dit om een zo nauwkeurig mogelijk bewegingspatroon te behouden, waarin bewegingscoördinatie en bewegingsgevoel zoveel mogelijk de normale waarden bereiken.

Door de meestal diepe ligging van de structuren zullen wij nooit een volledige immobilisatie kunnen verkrijgen, maar een goed aangelegde tape heeft ook nooit de intentie hiertoe. Zijn functie blijft slechts ondersteunend, begeleidend of deels immobiliserend.

Sporttape Beschrijving therapie:
Sporttape is een methode die gebruik maakt van hoogwaardige niet rekbare tape, die een sterke kleefkracht heeft, de conventionele witte niet elastische sporttape. De methode is ontwikkeld voor sporters om zowel preventief, tijdens of na een blessure te gebruiken. Doel van de taping is het beïnvloeden van bewegingen van huid, spier en/of gewricht. Het effect van de taping moet direct merkbaar zijn in pijnvermindering of functieverbetering.

Medical tape: Beschrijving therapie:
Medical taping is een taping die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Medical tape is een zeer elastische tape (130% tot 140%). Medical tape is op een speciale manier geweven en gelijmd is. Medical tape ondersteunt de spieren, zonder bewegingen te beperken. De medical tape activeert het zenuwstelsel en de doorbloeding en hierdoor kunnen de betreffende spieren en pezen herstellen. Medical tape vermindert

ontstekingen, overbelastingsklachten, blessures of vochtophopingen. Het voordeel van medical tape t.o.v. sporttaping is dat de tape dagen kan blijven zitten, waterbestendig is en hypoallergeen is.

Doel

  • Consolidatie (versteviging) van spieren en banden ter ondersteuning, gewrichten fixeren (vastzetten).
  • Direct pijnvermindering of functieverbetering.
  • Vermindering overtollig vocht/ zwelling.
  • Medical tape is gericht op het ontlasten van het aangedane gebied en stimulering van een “correcte” beweging, doordat de tape de huid een stukje optilt.

MAAK EEN AFSPRAAK