Hielpijn kindervoeten

In de praktijk van Podotherapie Mirna van Vught behandelen we verschillende specialisaties. Een daarvan is de kindervoet. Wanneer u kind in de groei is en erg van sporten houdt, maar wegens de hielpijn belemmerd wordt, is dat als ouder erg vervelend om te zien. Je ziet je kind soms strompelend het veld afkomen. Lees onderstaande blog om te weten wat u als ouder hieraan kunt doen.

Hielpijn: Morbus Sever

Morbus Sever wordt ook wel de ziekte van Sever genoemd en is een overbelastingblessure aan de groeischijf (apofyse) van het hielbeen (calcaneus). Aan het hielbeen hecht de achillespees vast. Tijdens de groei komen er grotere trekkrachten van de kuitspier op de aanhechting van de achillespees. Hierdoor raakt de groeischijf achter op het hielbeen geïrriteerd, waardoor er uiteindelijk ontstekingsverschijnselen kunnen optreden.
Deze klacht openbaart zich vooral bij kinderen in de grootste groeifase, dat is tussen de 8 en 13 jaar en komt vaker bij jongens dan bij meisjes voor die intensief sporten. In deze groeifase moet het hielbeen namelijk in verschillende richtingen groeien, waardoor de buitenste laag van het hielbeen bij (over)belasting geïrriteerd raakt. Morbus Sever kan aan een of beide voeten ontstaan. Vaak zie je wel dat de voet die meer een doorgezakt voetgewelf vertoond, de meeste pijn opwekt.

Behandeling bij de podotherapeut

Bij Podotherapie Mirna van Vught gaan we kijken naar de voetstand, houding en het loop- en bewegingspatroon van uw kind. Vervolgens wordt dit aangevuld met specifieke metingen, beoordeling van de schoenen en eventueel sport specifieke bewegingen. Met behulp van meetapparatuur worden er 3D scans van de voeten gemaakt. Hierdoor kunnen wij uw kind door de jaren heen goed in de gaten houden. Indien nodig, maken we een podotherapeutische steunzool om de stand van de voeten en hiermee het looppatroon te verbeteren. Je ziet dat de hielpijn dan snel zal afnemen en uw kindje weer met plezier kan bewegen!

Laten we samen beter worden
Wij helpen u met stappen vooruit!