Voorvoetklachten

Platvoeten (pes planus voettype)Het mooie weer is aangebroken waarbij de korte broeken, t-shirts en jurken uit de kast worden gehaald. Ondanks de pijn in de voeten zijn pumps tegenwoordig niet weg te denken uit de garderobe. Veelal worden pumps geassocieerd met een mode accessoire. Helaas veroorzaken pumps vaak pijnlijke voorvoeten…. Tot nu!

Podotherapie Mirna van Vught komt met een oplossing. In de praktijk kan een inlegzool worden gemaakt speciaal voor pumpdragers. Het doel van deze inlegzool is dat de voorvoet pijn tijdens het dragen van pumps in combinatie met de steunzool afneemt.

Tijdens het dragen van pumps wordt het lichaamszwaartepunt (LZP) naar voren geplaatst waardoor een slankere lichaamsbouw wordt gecreëerd die de vrouwelijke rondingen ten goede brengt.

Tijdens het dragen van pumps is het hielbeen (Latijnse benaming: calcaneus) aanzienlijk hoger dan de voorvoet waardoor de druk onder de voorvoet toeneemt. Dit veroorzaakt voornamelijk de pijn die vrouwen ervaren tijdens het dragen van pumps. Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat tijdens het dragen van pumps de meeste pijnklachten ontstaan in het tweede en derde middenvoetskopje (caput metatarsalia). Tevens zijn pumps vaak smaller bij de voorvoet wat een verhoogde kans op voetdeformiteiten (zoals hallux valgus, klauw of hamerstand) kan veroorzaken.

In verscheidende beroepen behoren pumps tot de kledingvoorschriften van het werk. Daarom is het belangrijk dat zeker vóór deze vrouwen, met voorvoetklachten, veroorzaakt door het dragen van pumps op het werk een oplossing wordt geboden.

In de praktijk van Podotherapie Mirna van Vught kan een inlegzool worden gemaakt met de juiste grootte/breedte van jouw pump. Het doel van deze inlegzool is dat de voorvoet pijn tijdens het dragen van pumps in combinatie met de steunzool afneemt of dat de klachten pas op een later moment ontstaan

Laten we samen beter worden
Wij helpen u met stappen vooruit!